Wonen in HeerhugowaardWonen in Heerhugowaard
18 jul. 2022·
Leestijd:

Heerhugowaard… Wij van CLIQ-makelaars zijn vanzelfsprekend al hartstikke gek op onze moderne, gezellige en knusse stad. Jij nog niet? Wij overtuigen je graag! In deze blog geven wij jou meerdere redenen om voor Heerhugowaard te kiezen als jouw volgende woonbestemming. Lees je mee?

De ligging

Allereerst de ligging, Heerhugowaard ligt in het noorden van Noord-Holland, in de polder. In Noord-Holland liggen veel grote steden met veel werkgelegenheid. Mocht Heerhugowaard jou tóch niet alles bieden wat je nodigt hebt, dan heb je een erg goede verbinding met het openbaar vervoer naar deze grote steden. Naast het openbaar vervoer zit je in Heerhugowaard qua uitvalswegen ook goed. Alles wat je nodig hebt is op korte afstand, grote steden zijn dichtbij. Binnen 10 minuten sta je met de auto in bijvoorbeeld Alkmaar.

Voorzieningen

Heerhugowaard kent veel gezelligheid met zijn vele terrasjes en een leuk uitgaansleven. Het trekt jonge mensen, maar ook voor gezinnen is het een geschikte plek om te wonen. Er zijn meerdere scholen, kinderdagverblijven en veel verschillende (sport)verenigingen. Je kind kan hier heerlijk zorgeloos opgroeien!

In het stadshart van Heerhugowaard vind je een modern, overdekt winkelcentrum met ruim 150 winkels. Deze winkels variëren van supermarkten tot modeketens en delicatessezaken. Ben je uitgeshopt? Strijk neer bij één van de vele horecazaken die Heerhugowaard te bieden heeft.

Heerhugowaard heeft ook nog de volgende voorzieningen: Bollebuik, een buitenspeeltuin en Ballorig, een binnenspeeltuin. Ga een dag skiën bij het waterskicentrum Skeef. Slecht weer? Ga naar Bioscoop Vue-Metro om een film te kijken. Meer behoefte aan actie? Je kunt in Heerhugowaard ook bowlen of een avond naar het casino of theater. Een zwembad, museum, Jump hallen en een evenementencentrum zijn ook aanwezig. Zoals je ziet, veel diverse activiteiten en voorzieningen. Je hoeft je hier in ieder geval niet te vervelen!

Omringt door veel groen en natuur

Van oorsprong is Heerhugowaard een polderdorp. Destijds stond de ruimte en de groene omgeving centraal. Dit zie je vandaag de dag nog goed terug in de prachtige wandel- en fietsroutes rondom de stad. Perfect voor als je even de drukte van de stad wilt ontvluchten. Dan is er nog het Park van Luna: het bekendste natuurgebied van Heerhugowaard. 180 ha aan grasvelden, waterpartijen, bos én strand. Wat wil je nog meer? Dit is dé hotspot voor mensen die willen genieten van het zomerweer of de mooie natuur. Sportievelingen kunnen hier ook surfen, mountainbiken of kanoën. Of kies voor ’t Waarderhout, een groot gevarieerd bos met een park en zelfs een speelbos. Naast deze natuurgebieden en parken of bossen heeft Heerhugowaard ook veel agrarische activiteit in de naaste omgeving, waaronder glastuinbouw en verscheidene bloembollenvelden.

Veel nieuwbouw

Omdat Heerhugowaard een relatief jonge stad is, is er hier ook veel nieuwbouw te vinden. Dit maakt het voor jonge mensen en gezinnen weer aantrekkelijk om te gaan wonen. Dat maakt ook dat Heerhugowaard een jonge, bruisende stad is. Er zijn leuke projecten waar je uit kunt kiezen en als er ‘gewone’ huizen in de verkoop komen zijn dit ook vaak nieuwbouwhuizen of in ieder geval jonge huizen. Je moet ervan houden, maar modern is het wel!

Klik hier om ons meest recente woningaanbod in Heerhugowaard te bekijken

De stad van de zon

De Stad van de Zon; de bekendste wijk van Heerhugowaard. 3000 woningen, gebouwd in 2009, pal naast het Park van Luna. Waarom we deze wijk even apart benoemen? Deze wijk is vollédig energie neutraal. Zonnepanelen, windmolens en vele andere duurzame en moderne technieken maken dat deze woonwijk meer energie oplevert dan dat het zelf verbruikt. Het is zelfs de grootste energie neutrale woonwijk ter wereld.

Andere interessante nieuwsartikelen

Bouwkundige keuring bij het aankopen van een nieuw huis

De eerste bezichtiging is geweest, dit is echt jouw droomhuis! Vol goede moed ga je naar de tweede bezichtiging. Dan zie je ineens een vochtplek op de muur zitten en die schimmel op het kozijn zat er de eerste keer ook nog niet, toch? Tijdens de bezichtigingen kan het zijn dat je door een roze bril kijkt en hierdoor niet alle gebreken ziet. Hier kan een bouwkundige keuring je voor behoeden.

18 apr. 2024 Meer lezen

CLIQ makelaars b.v.
J. Duikerweg 5
1703 DH Heerhugowaard

Back to top

Wat is mijn huis waard?

Bereken direct