Je huis verkopen in de zomer? Wij geven je 7 redenen om dit juist te doen!Je huis verkopen in de zomer? Wij geven je 7 redenen om dit juist te doen!
27 jul. 2022·
Leestijd:

Hartje zomer, dat is het inmiddels. Toch vinden wij het belangrijk dit onderwerp nog even onder de loep te nemen. Veel mensen denken namelijk dat een huis verkopen in de zomer geen goed idee is. Maar is dat echt zo? Nee! Integendeel zelfs. In dit blog geven we je 7 redenen om je huis júist in de zomer te koop te zetten!

Minder concurrentie

   Doordat erg veel mensen denken dat de zomer geen goede periode is om hun huis te verkopen, doen mensen dit ook daadwerkelijk een stuk minder. Dit betekent voor jou veel minder concurrentie dan anders en jouw huis valt eerder op bij woningzoekers!

   Meer tijd voor bezichtigingen

    Bezichtigingen kosten voor jou als verkoper veel tijd, mocht je ervoor kiezen dit allemaal zelf te gaan regelen. Je hebt natuurlijk ook nog je dagelijkse werkzaamheden en verplichtingen. De bezichtigingen in jouw zomervakantie plannen geeft je meer tijd en zo hoef je niets op je werk te regelen! 

    Bereik de juiste doelgroep

     Naast dat jij als verkoper meer tijd hebt voor het houden van bezichtigingen, hebben woningzoekers dit natuurlijk ook. Zij hebben vaak meer tijd om achter de computer of tablet te zitten om op zoek te gaan naar hun droomwoning. Je bereikt in deze periode dus de juiste doelgroep!

     Langer licht

     Naast het feit dat je vaak meer tijd hebt voor bezichtigingen, is het in de zomer ook langer licht. Natuurlijk daglicht zorgt ervoor dat jouw huis ruimer oogt. Alles komt veel beter tot z’n recht, binnen én buiten. Langer licht is ook handig voor het plannen van de bezichtigingen. Zo kun je in de zomer gemakkelijk bezichtigingen plannen in de avond. Daarnaast waarderen bezichtigers het enorm als zij de mogelijkheid krijgen om s’ avonds na hun werk te komen bezichtigen.

     Je huis oogt mooier als de zon schijnt

     Dit geldt voor zowel je huis als je tuin, beide zijn op hun best in de zomer. Je planten zijn volop in bloei en het zonnetje schijnt op je woning. Op een grauwe winterdag kan een woning er toch iets minder romantisch uitzien. Profiteer daarom van de zonnige zomerperiode en zet je huis juist in deze periode in de verkoop. Zo heb je ook geen last van lege tuinen, kale bomen en grauwe woningfoto’s.

     Mensen zijn blijer in de zomer

     Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar mensen hebben geen last van winterdipjes en zijn over het algemeen vrolijker in de zomer! Profiteer hiervan als verkoper.

     Wanneer jij er klaar voor bent!

     Nu we je verschillende redenen hebben gegeven om jouw woning in de zomer in de verkoop te zetten, is het natuurlijk van belang om dit alleen te doen wanneer het jou ook echt goed uitkomt. Zit jouw planning de hele zomer stampvol? Dan is het voor jou niet het meest handige moment, ondanks dat de zon schijnt en dat het lekker lang licht is. Een huis verkopen (en wellicht kopen) vergt vaak veel tijd, dus doe het wanneer jij er klaar voor bent!

     Je hoeft natuurlijk niet alles zelf te doen. Wij ontzorgen je graag tijdens dit proces. Denk aan de woningpresentatie, de bezichtigingen, het regelen van alle administratie, et cetera. Zo kan je alsnog profiteren van de mooie zomermaanden, maar kost het jou persoonlijk minder tijd en energie! Wil je meer informatie? Ga dan eens naar onze contactpagina en neem contact met ons op.

     Andere interessante nieuwsartikelen

     Bouwkundige keuring bij het aankopen van een nieuw huis

     De eerste bezichtiging is geweest, dit is echt jouw droomhuis! Vol goede moed ga je naar de tweede bezichtiging. Dan zie je ineens een vochtplek op de muur zitten en die schimmel op het kozijn zat er de eerste keer ook nog niet, toch? Tijdens de bezichtigingen kan het zijn dat je door een roze bril kijkt en hierdoor niet alle gebreken ziet. Hier kan een bouwkundige keuring je voor behoeden.

     18 apr. 2024 Meer lezen

     CLIQ makelaars b.v.
     J. Duikerweg 5
     1703 DH Heerhugowaard

     Back to top

     Wat is mijn huis waard?

     Bereken direct